Európai Rulett vs. Francia Rulett: Melyik Való Neked?

Roulette

Szeretnél belekóstolni az online kaszinók vagy fizikai játéktermek világába, és az egyik legnépszerűbb játékkal kezdenéd a kalandodat? Biztosan hallottál már az európai és a francia rulett változatról, de vajon melyik az, ami jobban illik a játékstílusodhoz és a preferenciáidhoz? Olvass tovább, és tudd meg, melyik verziót érdemes kipróbálnod, hogy a legtöbb élvezetet nyújtsa számodra!

Az Európai Rulett Alapjai

Az európai rulett egy közkedvelt változata a klasszikus kaszinójátéknak, amely világszerte rengeteg fogadó kedvence. A játék alapja egy kerék, amely 37 zsebből áll, 0-tól 36-ig számozva. A zsebek fele piros, fele pedig fekete, míg a 0-ás zseb zöld színű. A játékosok fogadásokat tehetnek a számokra, színre vagy számok csoportjára, majd a krupié elindítja a kereket és a golyót. Bár a francia rulett több különleges szabállyal bír, az európai megfelelője is tartogat egy-két egyedi jellemzőt a tarsolyában. 

Például, egyes európai rulett változatoknál előfordulhat az ún. “átruházás”, ami hasonló a “La Partage” szabályhoz. Ebben az esetben, ha a golyó a 0-ás zsebbe kerül, a játékosok visszakapják tétjük értékének 50%-át az egyenlő esélyű fogadásaikra (piros/fekete, páros/páratlan, stb.). Fontos megjegyezni, hogy ez a funkció nem általános ebben a játékverzióban, és csak bizonyos kaszinókban vagy variánsoknál alkalmazzák.

Az európai rulett ház előnye 2,7%, ami elég alacsony ahhoz, hogy a szerencsejátékosok jó eséllyel nyerjenek. Maga a játék egyszerű, könnyen érthető, és a kezdő fogadók számára is vonzó. Egyszóval, olyan játékosoknak ajánljuk, akik szeretik a könnyű és gyors ütemű játékmenetet, és fontosnak tartják a korrekt nyerési esélyeket. 

roulette table

A Francia Rulett Sajátosságai

A francia rulett a játék eredeti formájának tekinthető, és gyakran összekeverik az európai rulettel, mivel a két változat nagyon hasonló. A francia rulett kereke is 37 zsebből áll, és a számok színezése is megegyezik. A legnagyobb különbség a két variáns között a fogadási zóna elrendezése és a speciális szabályok.

A francia rulettben találkozhatsz a “La Partage” és az “En Prison” szabályokkal, amelyek a játékosok számára kedvezőbb feltételeket teremtenek. A “La Partage” szabály értelmében, ha a golyó a 0-ás zsebben landol, a játékosok visszakapják tétjük értékének felét az egyenlő esélyű fogadások esetén. Továbbá, az “En Prison” szabály lehetővé teszi, hogy azon játékosok, akiknél a golyó a 0 számozású zsebbe esett, a következő körben újra fogadhassanak ugyanazon a téten. 

A francia rulett ház előnye 1,35% az egyenlő esélyű fogadásoknál, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak nagyobb esélye van nyerni, mint az európai változatban. Ezt a változatot azoknak ajánljuk, akik a hagyományosabb játékot részesítik előnyben, és akik szeretnék kihasználni az előnyösebb szabályokat a gyakoribb és nagyobb értékű nyeremények érdekében. 

Végszó

Európai rulett vs. francia rulett – a döntés a tiéd. Mindkettőnek megvannak a maga egyedi tulajdonságai. Ha a könnyed, gyors és szimpla játékmenetet keresed, akkor az európai rulett valószínűleg jobban illik hozzád. Amennyiben viszont a hagyományosabb játékot és a jobb sanszokat szeretnéd kihasználni, akkor a francia rulett kerék mellett a helyed.

Végül is a legfontosabb, hogy a szórakozásé legyen a főszerep, és megtaláld a számodra legszimpatikusabb időtöltési lehetőséget. Ha még nem sikerült döntened, próbáld ki mindkét alternatívát, és meglátod, melyik áll közelebb a szívedhez. Kellemes játékot és busás nyereményeket kívánunk!