Miért érdemes kerülni az amerikai rulettet?

Több mint két évszázad telt el azóta, hogy Dr. Blaise Pascal kifejlesztett egy olyan örökmozgót, amely a rulettkerék prototípusa lett. Ettől kezdve a kerék a ma rulettként ismert új kaszinójáték magja lett. Az európai szerencsejáték-barlangokban gyorsan népszerűvé vált rulett végül elterjedt Amerikában, majd a világ többi részén.

A rulett határozottan messze ment szerény eredetétől. Mint ilyen, a játék számos változatát alkották meg a korok során, és háromnak sikerült kiemelkednie: amerikai rulett, európai rulett és francia rulett. Ezek a változatok mind elterjedtek a kaszinókban, és mindegyik meghozta a saját származékait.

Az amerikai rulett annak ellenére, hogy a játék népszerű változata, sok rulett rajongó haragját váltotta ki. Valójában, ha már elég régóta keresi a rulett tippeket az interneten, azt fogja tapasztalni, hogy a többség azt tanácsolja, hogy egyszerűen kerülje az amerikai rulettet, és válassza a francia vagy az európai verziót, amikor csak teheti. Ennek két elsődleges oka van.

Az első az a tény, hogy az amerikai rulett az egyetlen népszerű változat, amely két nullás résszel rendelkezik, nevezetesen a 0-val és a 00-val. Ez a további nulla slot egy plusz számot ad hozzá, amely csökkenti azoknak a nyerési esélyeit, akik az egyszeri fogadásokra vagy azok csoportjára szeretnek fogadni. Ha szereti a rulettrendszereket, tudja, hogy ez nem fog neked kedvezni. A fogadási rendszerek jellemzően páros pénzes fogadásokra alkalmazhatók – piros, fekete, páros számok, páratlan számok, 1-18 és 19-36 -, és a nulla nem szerepel ezekben a fogadásokban. Ezért ahelyett, hogy az egyetlen nulla európai és francia rulett 48,64%-os nyerési esélyét kapnák, azok, akik az amerikai változatot játszanak, legfeljebb 47,36%-ot kapnak. Ez elhanyagolható összegnek tűnhet egy nem szerencsejátékkal foglalkozó személy számára, de tény, hogy sokat változtat a játékon.

A második ok az amerikai fajta magasabb házelőnyéhez kapcsolódik. A házelőny az az összeg, amelyet a kaszinó visszatart a nyereményedből. Ez általában nem észrevehető kis téteknél, de egyre jobban láthatóvá válik, ahogy előrehalad. A rulett egy nullás változatának házelőnye 2,7%, míg a dupla nullás amerikai rulett meglehetősen kedvezőtlen 5,26%-kal rendelkezik, mivel ez a verzió több profitot hoz a házba.