Pókerzseton tárolása, biztonság és szállítás: funkció vagy stílus

Az utolsó dolog, amit tenni szeretne, amikor a banda átjön egy Texas Holdem Poker játékra, az az, hogy fiókokat és szekrényeket keres, hogy megtalálja a póker kellékeit. A póker kellékeit rendszerezettnek és könnyen hozzáférhetőnek kell lennie, hogy bármikor készen álljon a használatra, amikor szüksége van rájuk. Az azonnali elérhetőség biztosítása érdekében azokat olyan tárolóedényben kell tárolni, amely lehetővé teszi a biztonságos, szervezett és könnyen hozzáférhető tárolást. A probléma kézenfekvő megoldása egy kifejezetten erre a célra tervezett pókerzseton hordtáska.

A pókerzseton tok elsődleges célja a tárolás, a biztonság és a szállíthatóság. Ezek a célok a funkcionalitásra és a stílusra vonatkoznak. Nyilvánvalóan sokkal jobb a chipseket egy bizonyos rendet és biztonságot biztosító konténerben tárolni, mintha zacskóban, dobozban vagy szabadon hevernénk. A pókertáskák több különböző rekesszel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a pókerkellékek rendezett tárolását. Ezek a rekeszek tartalmaznak póker zsetontálcákat, amelyek címlet vagy szín szerint rendezik a zsetonokat, általában 50 zsetont tartalmazó oszlopokban. A pókerzsetontokok 100 és 1000 zseton között változó tárolási kapacitással rendelkeznek. A pókertokban általában van egy kártyatároló rekesz, amely általában két pakli kártya tárolására alkalmas. A legtöbb esetben van egy rekesz kisebb tárgyak tárolására is, mint például az osztó és a vak gombok vagy dobókocka. Az egzotikusabb pókerdobozokban speciális rekeszeket találhat stílusos tárgyaknak, például szivaroknak.

A biztonság egy másik fontos szempont a pókerzseton-tok birtoklásakor. A biztonság alapvetően a póker kellékeihez való nem kívánt vagy nem kívánt hozzáférés megakadályozása. Ezt úgy érheti el, hogy a pókertokot egy zárható fiókba vagy szekrénybe helyezi, vagy a kialakításába beépített biztonsági hardver segítségével. Sok póker tok zárral rendelkezik. A legtöbb esetben egyszerű, alapvető zárak vannak azok számára, akik csak a funkcionalitás miatt aggódnak. Egyes magánszemélyek számára a pókertok befektetés vagy bútordarab, a zár és egyéb vasalat kialakítása, összeállítása komolyabb stílusfontosságú lehet. Ezek az egyének olyan csipszdobozokra vágyhatnak, amelyekben lehetnek sárgarézből vagy más értékes anyagokból készült zárak, fogantyúk és zsanérok.

A pókerzsetontok harmadik fő célja a szállíthatóság. Az esetek túlnyomó többségében hardver található. Kisebb kapacitású esetekben ez a hardver fogantyú lesz. Nagyobb kapacitású chipes tokok esetén a vasalat lehet egy fogantyú plusz a guruló bőröndökhöz hasonló kialakítású kerekek a húzáshoz vagy toláshoz. A szállíthatóság azon múlik, hogy valójában mire van szüksége.

A pókertok külsejére használt építőanyag nagymértékben függ a funkciótól és a stílustól. Ha az Ön igényei egyszerűek, azaz olyan tokot szeretne, amely strapabíró és könnyű hozzáférést biztosít, valamint lehetővé teszi, hogy pókerkészleteit más helyekre vigye pókerezni, akkor az alap alumínium, fa vagy vinil tok egyaránt megfelel funkciójának és stílusigények. Ha gyakrabban, nagy számban használja a póker zsetonjait többasztalos pókerversenyeken, akkor akril vagy alumínium, általában kocka alakú póker zsetontartóra lesz szüksége. A komoly, kifinomultabb pókerjátékosnak állandó otthoni pókerszobával vagy egy vagy több drága agyag- vagy klasszikus zsetonkészlettel rendelkező pókerjátékosnak olyan esetekre lehet szüksége, amelyek eleganciát és színvonalat képviselnek, hogy jobban tükrözzék személyes preferenciáit és stílusát. Ez a személy gyönyörűen kidolgozott pókerzsetontokokat szeretne, amelyek egzotikus anyagokból, például tölgyből, juharból, mahagóniból vagy bőrből készülnek. Még az is lehet, hogy tartalmaz egy rekeszt a szivarjai számára. Lehet, hogy szeretne egy átlátszó tetejű pókertokot, amely lehetővé teszi számára, hogy kiállítsa zsetonjait az otthoni pókerjátéktermében.

Az egyén maga dönti el, melyik funkció vagy stílus a fontosabb. Azon pókerjátékosok számára, akiknek nagyon alapvető követelményei vannak, mint például a tárolás, a biztonság és a szállíthatóság, akkor az alacsonyabb árú pókerzsetontokok széles választéka áll rendelkezésre, amelyek közül választhat. Ha a stílus fontos, akkor léteznek egzotikusabb pókertokok, amelyek ugyanazt a három alapvető funkciót biztosítják, de magasabb áron. Ez egyszerűen személyes preferenciák és/vagy anyagi lehetőségek kérdése.